Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко обіцяє повернути Крим дипломатичним шляхом

  • 18.05.2017, 14:52
  • 875

Україна буде й надалі намагатися повернути анексований Росією Крим дипломатичним шляхом.

Про це заявив президент Петро Порошенко у зв'язку з Днем боротьби за права кримськотатарського народу, повідомляє адміністрація очільника держави.

Він нагадав, що 73 роки тому комуністичний режим брутально вигнав із рідної землі кримських татар та представників інших етносів, "їх було кинуто на кривавий жертовник тоталітарної ідеології". За його словами, цей факт залишається незагоєною раною для України, тим паче після анексії Криму Росією.

Зараз Кремль цинічно ігнорує міжнародне право та застосовує масові репресії проти кримських татар. Російська влада намагається витиснути населення з рідної землі за допомогою арештів, обшуків, залякувань, утисків та шантажу.

"У протистоянні з ворогом, що перетворює квітучу кримську землю на гігантську військову базу, наша держава залишатиметься на позиціях, які сповідує усе цивілізоване людство, та забезпечуватиме збереження миру, свободи й демократії. Ми сповнені рішучості політико-дипломатичним шляхом повернути окупований Крим, який, беззаперечно, був і залишається невід’ємною частиною України", - наголосив Порошенко.

Джерело: espreso.tv

Схожі новини