Передплата 2024 «Добра кухня»

США відмовилися від плану заборонити провозити ноутбуки в літаках з ЄС

  • 18.05.2017, 12:47
  • 624

Чиновники дійшли до такого рішення після чотиригодинних переговорів в Брюсселі.

США не будуть забороняти провозити ноутбуки та іншу електроніку в ручній поклажі на рейсах, які слідують з країн Європи. Про це домовилися американська влада і ЄС, передає BBC.

Чиновники дійшли до такого рішення після чотиригодинних переговорів в Брюсселі. При цьому вони допустили введення будь-яких інших заходів. Зустріч запропонували провести європейські чиновники, які допускають загрозу теракту на борту літака.

Джерело видання в ЄС охарактеризував зустріч як «життєво важливу». Влада запевнила американських колег, що «засідання поклало початок епосі, в якій [сторони зможуть досягати] кращої взаємодії з питань безпеки під час президентства США Дональда Трампа».

Тиждень тому Reuters з посиланням на джерела писав, що американська влада обговорюють розширення обмежень на провезення електронних пристроїв в салоні літака. Заходи могли торкнутися країн Західної Європи.

Нагадаємо, Євросоюз і США в середу, 17 травня, розпочали обговорення планів Вашингтона щодо заборони ноутбуків та планшетів в літаках на рейсах з європейських країн.

Джерело: УТ

Схожі новини