Передплата 2024 ВЗ

Нацбанк вперше отримав престижну міжнародну нагороду

  • 18.05.2017, 10:19
  • 834

НБУ став фіналістом міжнародної номінації Global Money Week Awards у рамках премії Global Inclusion Awards у регіоні Європи та Центральної Азії.

Національний банк України вперше отримав міжнародну відзнаку за проведення заходів із підвищення фінансової обізнаності. Про це повідомили у прес-службі НБУ.

Зазначається, що НБУ став фіналістом міжнародної номінації Global Money Week Awards у рамках премії Global Inclusion Awards у регіоні Європи та Центральної Азії.

Організатори премії Global Inclusion Awards — недержавна організація Child&Youth Finance International (CYFI), Німецьке правління G20, Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) — на нагородженні найуспішніших проектів, що відбулося 03 травня 2017 р. у Берліні, Німеччина, відзначили кейс Національного банку України.

Як наголосили в CYFI, входження України до списку фіналістів номінації Global Money Week Awards демонструє важливість просування фінансової обізнаності серед дітей та молоді і, що дуже важливо, — координацію заходів Всесвітнього тижня грошей (Global Money Week) та об'єднання зусиль усіх організацій задля цієї мети.

Національний банк України дякує за співпрацю проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні "Міжнародні партнерства заради фінансового сектору" (IP-FSS), Університету банківської справи, Українському кризовому медіа-центру, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб України, Незалежній асоціації банків України, іншим установам і організаціями, які долучилися до втілення цього проекту, та розпочинає підготовку до Global Money Week 2018.

Раніше Національний банк України переглянув показники роботи банківської системи у 2016 році та збільшив оцінку збитків працюючих і неплатоспроможних банків на 22,2%, або на 35,516 млрд грн - до 195,658 млрд грн.

Джерело: УТ

Схожі новини