Передплата 2024 «Добрий господар»

«У дитячих будинках сукні передають з покоління в покоління»

  • 18.05.2017, 14:00
  • 1 637

Волонтери закликали дизайнерів та пересічних українців подарувати випускникам дитбудинків святкове вбрання.

«У дитячих будинках сукні передають з покоління в покоління»
«У дитячих будинках сукні передають з покоління в покоління»

У соцмережі «Фейсбук» запустили соціальний флешмоб «Подаруй сукню випускниці дитячого будинку». Долучилися до такої акції волонтери благодійної організації «Виключно звичайні» (м. Київ). Вони створили соціальний проект «VIPускники».

Волонтери звернулися до українських дизайнерів з проханням подарувати випускникам дитячих інтернатів святкове вбрання. До цієї акції волонтери залучили 16 дівчат та 14 хлопців з дитячих будинків. І їм вдалося одягнути 30 дітей. З львівських дизайнерів одяг надала дизайнерська компанія NACHO (вони одягнули трьох дівчат і одного хлопця). Організатор соціального флешмобу волонтер Наталія Терещенко розповіла, що українські дизайнери охоче відгукнулися на такий заклик. І акція набула широкої популярності і підтримки у соцмережах.

«Ми вирішили звернутися і до пересічних українців. Якщо хтось має святкове вбрання, в якому уже не ходить, може передати його дітям з дитячих будинків. У багатьох є, наприклад, вечірні (коктейльні) сукні, які одягали кілька разів і більше не вдягнуть. Ми пропонуємо звільнити шафи і віддати ці сукні випускницям дитячих будинків. Адже дівчатам в дитячих будинках та інтернатах нема що одягнути на випускний вечір, окрім джинсів та однієї сукні, що передається із покоління у покоління в дитбудинку», — розповідають засновники флешмобу.

P.S. З авторкою соціального проекту можна зв’язатися телефонами: (097) 88 68 832, (066) 40 64 564 (Наталія Терещенко).

Схожі новини