Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Верховна Рада визнала аліменти власністю дитини

  • 17.05.2017, 19:47
  • 1 493

Також установлюється, що спосіб стягнення аліментів визначає той з батьків, з ким проживає дитина.

Неповнолітня дитина має право на самостійне отримання аліментів та розпорядження ними відповідно до Цивільного кодексу України, а той з батьків, на ім'я якого вони виплачуються, розпоряджається аліментами винятково за цільовим призначенням в інтересах дитини. За ухвалення в цілому законопроекту №4928 проголосували 226 депутатів Верховної Ради.

Також установлюється, що спосіб стягнення аліментів визначає той з батьків, з ким проживає дитина. Крім того, ВР затвердила мінімальний розмір аліментів на одну дитину не менше, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Стягувач аліментів має право звернутися до суду про стягнення аліментів у розмірі на одну дитину — однієї чверті, на двох дітей — однієї третини, на трьох і більше дітей — половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину.

Раніше ​Верховна Рада України попередньо схвалила проект закону, який дозволить забезпечити безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб.

Джерело: УТ

Схожі новини