Передплата 2024 «Добра кухня»

Син Сущенка написав листа Путіну

  • 17.05.2017, 17:42
  • 1 040

Син незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Максим звернувся з листом до президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомив у Фейсбуці адвокат Марк Фейгін.

"Від Вас багато залежить у долі мого батька, і в моїй долі теж. Думаю, якщо б Ви особисто вникли в цю історію, то у мене був би хороший шанс знову зустрінеться з батьком", - пише Максим.

"СІЗО "Лефортово", напередодні розгляду судом моєї скарги на продовження арешту підзахисного Сущенка, стало на заваді відвідування його там", - повідомив Фейгін.

Адвокат допускає, що "причиною проблем з моїм відвідуванням Сущенка, стала болюча реакція Путіна на слова Порошенка про телефонну розмову".

"До всього іншого, син Сущенка звернувся з листом до Путіна про батька. Лист я передав", - додав адвокат.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Скаргу на рішення Лефортівського райсуду Москви щодо продовження до 30 червня перебування під вартою Романа Сущенка розглянуть у Мосміськсуді 18 травня.

Джерело: ukrinform.ua

Схожі новини