Передплата 2024 «Добра кухня»

Екологи провели перевірку поверхневих вод та ґрунтів біля Грибовицького сміттєзвалища

  • 17.05.2017, 11:31
  • 1 086

Працівники екологічної інспекції у Львівській області провели перевірку поверхневих вод в 9 створах та ґрунтів у зоні впливу полігону ТПВ ЛКП «Збиранка».

За результатами досліджень відібраних проб ґрунту, встановлено, що Грибовицьке сміттєзвалище негативно впливає на ґрунти у зоні безпосереднього впливу полігону. Проте якісний стан поверхневих вод та якість ґрунтів у зоні впливу полігону ТПВ ЛКП «Збиранка» від 18 липня 2016 р., коли було розпочато перевірку, в порівнянні з 2016 р. залишаються незмінними. Про це повідомлено на сайті Державної екологічної інспекції у Львівській області.

У липні та вересні 2016 р. Держекоінспекція України видала накази про проведення перевірок поверхневих вод та ґрунтів у зоні впливу полігону ТПВ ЛКП «Збиранка».

Із початку 2017 р. спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю відібрали 99 проб поверхневих вод та 28 об'єднаних проб грунтів.

Екологи з'ясували, що починаючи з березня 2017 р. помітний незначний вплив меліоративного каналу на р. Малехівка. За результатами досліджень за січень та лютий 2017 р. впливу каналу в місці сходження обвідних каналів із території сміттєзвалища на р. Малехівка не було. Також ця річка не чинить негативного впливу на р. Полтва, оскільки остання зазнає забруднень вище гирла р. Малехівки.

Також, як зазначено у повідомленні, р. Полтва чинить значний негативний вплив на якісний стан р. Західний Буг, однак цей вплив не пов’язаний із полігоном ТПВ.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини