Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко: "Мальта може стати потужним транспортним вузлом для України"

  • 16.05.2017, 18:14
  • 894

Президент також повідомив про готовність України відкрити на Мальті центр компанії "Антонов".

Президент України Петро Порошенко переконаний, що Мальта може стати хабом для українських аграріїв для поставок продукції в Північну Африку і відкрити нові можливості для української металургійної галузі. Як повідомляється на офіційному сайті глави держави, про це він заявив під час спільної з президентом Мальти прес-конференції за результатами зустрічі глав держав у вівторок в Валетте.

Порошенко також повідомив про готовність України відкрити на Мальті центр компанії "Антонов", яка істотно сприятиме розвитку української авіаційної індустрії.

Президент України також зазначив, що підписання цілої низки документів, запланованого під час візиту, відкриває "чудові можливості для студентів, молоді, співпраці в сфері спорту та бізнесу". За словами Порошенка, українська делегація привезла низку пропозицій і проектів щодо спільних українсько-мальтійських бізнес проектам в різних сферах і міжурядових рішень.

У свою чергу, президент Мальти Марі-Луїз Колейро-Прека зазначила, що під час зустрічі з Порошенко обговорювалася співпраця ділових кіл Мальти і України. "Між нашими країнами існують величезні можливості в розвитку підприємництва в різних сферах, зокрема в розвитку інфраструктури, морських перевезень", - зазначила глава мальтійського держави.

При цьому вона зосередила увагу на можливості співпраці між Україною і Африкою за участю Мальти як потужної морської транспортного хабу.

Джерело: УТ

Схожі новини