Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Клімкін: "Війну на Донбасі без участі США буде важко врегулювати"

  • 16.05.2017, 17:25
  • 981

Переговори могли б йти по "паралельною колією", поряд з дипломатичними зусиллями під керівництвом європейських країн.

Уряд України підштовхує адміністрацію президента США Дональда Трампа взяти безпосередню участь в мирних переговорах щодо Східної України, зокрема, в можливих тристоронніх переговорах з Москвою і Києвом про припинення насильства.

В інтерв'ю The Wall Street Journal міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що минулого тижня він обговорював цю ідею з Трампом і віце-президентом Майклом Пенсом. Він сказав, що переговори під керівництвом США могли б йти по "паралельною колією", поряд з дипломатичними зусиллями під керівництвом європейських країн.

"Нам потрібно, звичайно, щоб США були більшою мірою залучені, щоб чинити тиск на Росію в тому, що стосується виконання мінських угод, - наводяться в матеріалі слова Клімкіна. - Але ми всі розуміємо, що без участі США, і, особливо, в сфері безпеки, буде якось важко врегулювати".

Кореспондент також наводить слова неназваного чиновника Держдепартаменту: "Президент Трамп недавно заявив, що його адміністрація має намір, як і раніше, брати участь у врегулюванні конфлікту, і зробив акцент на обов'язках Росії щодо виконання Мінських угод на практиці в повному обсязі. Адміністрація розглядає варіанти сприяння виконанню угод".

Як повідомлялося, 10 травня міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Вашингтоні провів особисті зустрічі з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майклом Пенсом. Під час зустрічей був також присутній посол України в США Валерій Чалий. Як повідомили в посольстві, сторони детально обговорили розвиток ситуації на Донбасі. Павло Клімкін подякував за незмінну позицію адміністрації США в підтримці територіальної цілісності України і протидії російській агресії.

Джерело: УТ

Схожі новини