Передплата 2024 «Добра кухня»

Збройні сили України впровадили нову систему підготовки за стандартами НАТО

  • 16.05.2017, 14:16
  • 1 013

Модульна система передбачає підвищення якості та збільшення термінів практичного навчання.

Збройні сили України впровадили нову систему професійної підготовки українських військових за стандартами НАТО. Про це повідомили у прес-службі Міноборони.

"З метою приведення рівня підготовки українських військовослужбовців до стандартів НАТО у Збройних Силах України впроваджено нову систему професійної підготовки військовослужбовців", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що система передбачає підвищення якості та збільшення термінів практичного навчання. Підготовка здійснюється терміном від трьох до п’яти місяців за модульним принципом, залежно від спеціальності, за якою навчаються військовослужбовці.

Під час першого модуля військовослужбовці опановують загальновійськову підготовку, в ході якої активно вивчають досвід, набутий Збройними Силами України під час антитерористичної операції. Іноземні інструктори з країн — членів НАТО проводять окремі заняття з бойової та спеціальної підготовки відповідно до стандартів підготовки армій Альянсу. Цей модуль уніфікований для всіх видів та родів військ Збройних Сил України і надає єдине розуміння дій під час спільного виконання завдань.

Другий модуль забезпечує набуття військовослужбовцями знань та навичок по спеціальності. Його тривалість визначається залежно від кожного фаху.

У подальшому, під час третього та четвертого модулів, військовослужбовці вдосконалюють рівень практичної підготовки, вивчають суміжні спеціальності та беруть участь у злагодженні екіпажів та обслуг.

Щодекади та по закінченню модулів проводиться контроль вишкілу військовослужбовців та перехід до наступного рівня підготовки. Така система навчання дає можливість якісніше готувати військовослужбовців до бойових дій та допомогає зберегти життя під час виконання завдань на передовій.

Джерело: УТ

Схожі новини