Передплата 2024 «Добра кухня»

МВФ відмовляється від пенсійної реформи уряду

  • 15.05.2017, 19:45
  • 1 804

Міжнародний валютний фонд не хоче погоджувати осучаснення пенсій та скасування оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) на переговорах з Кабінетом міністрів України відмовляється погоджувати осучаснення пенсій з 1 жовтня і скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на власні джерела.

"МВФ не хоче погоджувати осучаснення пенсій та скасування оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів", - повідомило джерело.

За його словами, до теперішнього часу ще немає остаточного варіанту реформи, її положення обговорюються.

Раніше міністр соціальної політики Андрій Рева заявляв, що 16 травня в Україну прибудуть представники МВФ, яким буде представлений проект закону про пенсійну реформу.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман також заявляв, що пенсійна реформа буде проведена: "Після того, як парламент прийме це рішення, я готовий нести повну політичну відповідальність, аж до відставки, і я гарантую, що ми проведемо цю реформу".

Як повідомлялося, директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен наголосив, що підвищення пенсійного віку є критично важливим для продовження співпраці України і МВФ, оскільки це скоротить дефіцит Пенсійного фонду України.

Джерело: УТ

Схожі новини