Передплата 2024 ВЗ

Клімкін: "У США є цікаві ідеї щодо того, як чинити тиск на РФ"

  • 15.05.2017, 12:12
  • 941

Міністр пообіцяв згодом розповісти подробиці.

США готові приєднатися до процесу врегулювання ситуації на Донбасі і чинити тиск на Російську Федерацію. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Один із головних політичних сигналів - це реальне бажання приєднатися до тиску на Росію. Є дуже цікаві ідеї, але про них зможу сказати пізніше, коли узгодимо це з усіма нашими партнерами. І будь-які моменти потрібно буде потім узгодити з Німеччиною і новообраним президентом Франції ", - сказав міністр, розповідаючи про результати своєї зустрічі з президентом США Дональдом Трампом.

Клімкін зазначив, що у США є важелі впливу, які повинні бути реалізовані спільно з ЄС та іншими країнами "великої сімки".

"Це можуть бути реальні політичні сигнали. Звичайно, є економічні важелі впливу, і санкції - це тільки один вияв того, що може застосовуватися згодом", - вказав він.

За словами Клімкіна, можна вести мову про посилення міжнародної складової на Донбасі, про посилення СММ ОБСЄ, про створення іншої місії, яка буде "реально контролювати окуповану територію Донбасу".

Як повідомлялося, 10 травня міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Вашингтоні провів особисті зустрічі з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майклом Пенсом. Під час зустрічей був також присутній посол України в США Валерій Чалий. Як повідомили в посольстві, сторони детально обговорили розвиток ситуації на Донбасі. Павло Клімкін подякував за незмінну позицію адміністрації США в підтримці територіальної цілісності України і протидії російській агресії.

Джерело: УТ

Схожі новини