Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США і Японія через дії КНДР скликали екстрене засідання Радбезу ООН

  • 15.05.2017, 10:46
  • 954

У Північній Кореї повідомили про випробування ракети середньої-дальності Hwasong-12.

У зв'язку з черговим ракетним випробуванням у Північній Кореї представники Сполучених Штатів Америки і Японії скликали екстрене засідання Ради Безпеки ООН, яке повинно відбутися 16 травня, повідомили ЗМІ.

Водночас постійна представниця США в ООН Ніккі Хейлі у своєму мікроблозі Twitter у неділю, 14 травня, написала, що для дій КНДР не може бути жодних виправдань і що ця загроза реальна.

У той же час, північнокорейське офіційне агентство повідомило про успішний запуск ракети середньої дальності.

Зазначається, що під час запуску протестували можливість ракети Hwasong-12 нести велику ядерну боєголовку. За даними КНДР, ракета пролетіла 787 км і досягла висоти в 2111 км.

Окрім того, в адміністрації президента Південної Кореї оголосили, що п'ять спецпосланців будуть спрямовані до США, Китаю, Японії, Росії та Німеччини для роз'ясень нових планів Сеула і обговорення двосторонніх відносин через зростання напруженості на Корейському півострові.

Нагадаємо, 13 травня Північна Корея здійснила ще один тестовий запуск балістичної ракети через кілька днів після вступу на посаду нового президента у Південній Кореї. Джерела в американському уряді повідомили, що ракета Північної Кореї, яка була запущена із західного району Кусон, впала на відстані приблизно 100 км (60 миль) від російського Владивостока.

Як повідомлляося, у НАТО заявили, що тестовий запуск балістичної ракети КНДР є новим грубим порушенням низки резолюцій Ради Безпеки ООН, та становить загрозу для міжнародного миру та безпеки.

Джерело: УТ

Схожі новини