Передплата 2024 ВЗ

У Харкові патрульний вимагає від місцевого активіста 107 тис. грн моральної шкоди

  • 15.05.2017, 08:00
  • 832

Харківський патрульний поліцейський подав в суд на активіста «Дорожного контролю», який обзивав правоохоронця нецензурними словами.

Про це повідомило Depo.Харків.

Як розповіли у поліції, 31 грудня 2016 року екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль Hyundai. За деякий час до місця події прибув активіст, який представився патрульним «фахівцем у галузі права згідно ст.271 КУПАП».

Під час спілкування з патрульним, чоловік погрожував правоохоронцю. Відео спілкування активіст опублікував у соцмережах.

Патрульний звернувся до суду із проханням зобов’язати активіста відшкодувати моральні збитки.

Однак у судовому засідання, яке відбулося 12 травня, активіст «Дорожнього контролю» Віталій Бойченко, відомий у місті як «Хозяин двора», відмовився від свого авторства відео з образами поліцейського.

«Ні (я не є автором — Ред.). Як раніше казали, я був головним героєм», — сказав Бойченко.

Він також підкреслив, що не має сторінки в соціальній мережі ВКонтакті та не володіє каналом «Хозяин двора» в Ютуб, де це відео було оприлюднене.

Бойченко також заявив, що не хотів ображати поліцейського та, якби знав, що цей діалог призведе до судового позову, то не починав би його. «Це ж влада, як би я міг», — сказав активіст.

Представники патрульного Дениса Дуфека заявили, що на більшій частині відео з каналу «Хозяин двора» Бойченко представляється як автор цих записів. За словами захисника, постраждалий вимагає відшкодування 107 тис. грн моральної шкоди, що була завдана публікацією відео.

Патрульний Денис Дуфек каже, що отримані гроші переведе на лікування харківського патрульного Василя Маркевича, який уже кілька місяців перебуває в комі після нападу грабіжників.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини