Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Експерти попередили про нову масштабну кібератаку

  • 14.05.2017, 20:01
  • 1 122

Комп'ютерні експерти попереджають про неминучість масштабної кібератаки.

Про це повідомляє ВВС.

За даними британського комп'ютерника, який минулого тижня допоміг запобігти зараженню комп'ютерів, ще один подібний напад може статися вже в понеділок.

Цей вірус, який шифрує комп'ютерні файли, роблячи їх недоступними для користувача, поширився на 100 країн. В Англії під ударом опинилися 48 відділень Національної служби охорони здоров'я, і ​​ще 13 - в Шотландії.

Деякі лікарні змушені були скасувати заплановані операції і процедури і перенаправити свої карети швидкої допомоги в інші лікарні, які не постраждали від хакерського злому.

Після взяття під контроль комп'ютера користувача ця шкідлива програма-вірус розміщує повідомлення з вимогою виплати $300 у віртуальній валюті в обмін на розблокування файлів і повернення їх власнику.

Проведений аналіз трьох облікових записів, порушених цим нападом, зробив підставу припустити, що хакерам вже могли виплатити $28, 5 тис.

"Дуже важливо, щоб люди тепер встановили коригувальний патч у своєї операційної системи. Ми змогли зупинити цей вірус, але буде ще один, і його зупинити ми не зможемо.

Тут мова йде про великі гроші, тому навіщо ж вони будуть зупинятися? Тим більше що великої складності це для них не становить - змінити кодування і почати заново", - вважає експерт.

Експерт також попередив, що хакери можуть оновити вірусну програму, прибравши з неї опцію "аварійного відмикання", що допомогло зупинити її поширення.

Джерело: espreso.tv

Схожі новини