Передплата 2024 ВЗ

Трамп дозволив пустити на зустріч з Лавровим лише російську пресу

  • 11.05.2017, 18:17
  • 1 398

Нарада президента США з головою МЗС РФ значилося в розкладі як "закрита для преси".

На офіційну зустріч президента США Дональда Трампа з головою російського МЗС Сєргєєм Лавровим допустили тільки російські ЗМІ. Про це повідомили американські журналісти.

"Фотографії зустрічі Лаврова з Трампом і Кисляком опубліковані в мережі Getty (американський фотобанк) і належать російському новинному агентству ТАСС", - написав у Twitter журналіст Метт Новак.

"Бо журналістів США не допустили на зустріч", - пише у коментарі під публікацієї посольства РФ у США журналістка каналу Fox5 Ада Голд.

Як зазначає The New York Times, чиновники з Білого дому вважали за краще заблокувати висвітлення візиту в "незручний" час, коли піднявся вихор питань після раптового звільнення директора ФБР.

"Однак росіяни, - йдеться в матеріалі, - чиї ЗМІ здебільшого керуються державою, привезли своїх представників преси в особі офіційного фотографа. Вони швидко заповнили прогалину своїми знімками зустрічі". Як повідомляє видання, нарада Трампа з Лавровим значилося в його розкладі як "закрита для преси": це означало, що новинні ЗМІ не зможуть фотографувати чи інакше задокументувати зустріч.

"Результатом стало щось на зразок піар-успіху для Росії і, зокрема, для Лаврова, якому не тільки був наданий колегіальний прийом в Овальному кабінеті з боку президента, але який також отримав і фотопідтвердження, - зазначає автор статті. - Навпаки, коли держсекретар Рекс Тіллерсон побував в Москві минулого місяці, російський президент Владімір Путін змусив його чекати протягом годин, перш ніж удостоїти аудієнції в Кремлі. І тоді Тіллерсон не взяв з собою представників американської преси".

The Washington Post звертає увагу, що подібний рівень доступу російських ЗМІ до Овального кабінету був підданий критиці з боку колишніх співробітників спецслужб США як можливе порушення вимог безпеки.

"В Овальний кабінет міг бути пронесений підслуховуючий пристрій або інший засіб стеження, заховане в камерах або іншій електроніці. Колишні співробітники розвідки США підняли ці питання після того, як фотографії із зустрічі Трампа з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим були опубліковані онлайн інформагентством ТАСС ", - йдеться в статті.

Джерело: УТ

Схожі новини