Передплата 2024 «Добра кухня»

Кабмін затвердив план заходів до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

  • 11.05.2017, 13:37
  • 1 178

18 травня на Майдані Незалежності планують провести мітинг пам'яті, а також поминальні богослужіння за жертвами геноциду.

Кабінет міністрів України на засіданні в четвер, 11 травня, затвердив план заходів на 2017 рік з відзначення Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, який передбачає проведення мітингу пам'яті 18 травня в Києві.

«В умовах окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя важливо провести ці заходи на найвищому державному рівні», - сказав міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш під час засідання.

Зазначається, що план передбачає проведення 18 травня у Національній опері вечора-реквієму, присвяченого Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, за участю вищих посадових осіб держави, громадських і політичних лідерів, глав дипломатичних місій іноземних держав, представників міжнародних і релігійних організацій, культурних і наукових діячів.

Окрім того, планується у травні провести відповідну соціально-інформаційну кампанію і телемарафон, а також - тематичні заходи в навчальних закладах.

План передбачає сприяння у проведенні 18 травня мітингу пам'яті на Майдані Незалежності в Києві, а також поминальні богослужіння за жертвами геноциду кримськотатарського народу.

Також планується організувати телезвернення вищих посадових осіб, громадських, культурних, релігійних діячів до українського народу і світової громадськості.

Джерело: УП

Схожі новини