Передплата 2024 «Добрий господар»

CNN рекомендує туристичний Львів

  • 11.05.2017, 11:00
  • 2 327

Місто Лева вкотре увійшло до рейтингу найкращих туристичних міст, які варто відвідати.

Цього разу його рекомендує телеканал CNN. Також до списку топ-місць в Україні, за версією CNN, потрапили Чернівці, Київ, Мукачеве, Переяслав-Хмельницький, Харків, Чернігів, Одеса, Ужгород, Кам’янець-Подільський. Серед туристичних перлин експерти радять відвідати і Софіївський парк в Умані.

«В Україні є чимало прекрасних місць з різноманітними заходами для туристів, — йдеться у повідомленні каналу CNN. — Україна — одна з найбільших країн в Європі, і навіть якщо вона не приймає у себе щорічне пісенне шоу «Євробачення», то намагається привабити туристів. І хоча деякі регіони вважаються забороненими (через сепаратистські зіткнення), велика частина цієї країни відкрита для бізнесу. Древні замки, приголомшуюча сільська місцевість, різноманітність ландшафтів і доброзичливе ставлення роблять Україну особливим місцем».

Експерти CNN кажуть, що Львів приваблює історичним центром, вузькими вулицями, прекрасними церквами, чарівними музеями і неповторною атмосферою.

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко розповів «ВЗ», що будь-який рейтинг, де фігурує туристичний Львів, — це привід задуматися і працювати ще більше над вдосконаленням сервісу для гостей міста. За його словами, сьогодні Львову складають конкуренцію європейські туристичні міста, які мають кращі інновації. А Львів має щороку покращувати інфраструктуру, зокрема транспортне сполучення, обслуговування у мережі музеїв.

«У Львові в туристичній сфері переважає емоційний складник, — каже Москаленко. — Гості з інших міст України та з-за кордону відзначають галицьку гостинність, хороший сервіс у ресторанах та кафе».

Коментар для «ВЗ»

Андрій САДОВИЙ, міський голова Львова

Коли до Львова приїжджають люди зі сходу, з Центральної України (тут перебувають два-три дні) — це насамперед кардинально змінює їхню свідомість. Вони приїжджають додому з новими враженнями. Туристи, які приїжджають з країн Європейського Союзу, теж вражені. Бо Львів — діамант, який вони відкривають для себе. Авіакомпанія Raynair, яка буде працювати з осені цього року, дасть можливість залучити до Львова ще 100-500 тисяч туристів. Отже, у нас буде ще більше нових робочих місць, кращі зарплати. Це все працює у синергії: за сплачені податки маємо можливість ремонтувати дороги, садочки, школи, прокладати нові мережі…

Для нас пріоритетом завжди було створення нових робочих місць. За останній час їх створено понад 10 тисяч. До речі, в туризмі основна кількість робочих місць створювалась 5-6 років тому.

Схожі новини