Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українські вчені візьмуть участь у міжнародних конкурсах по антарктичним дослідженням

  • 08.05.2017, 20:57
  • 1 259

У Міністерстві охорони здоров'я заявляють, що українські вчені братимуть участь у конкурсах наукових проектів у сфері антарктичних досліджень, які фінансуються Австралією.

Як передає Depo.ua з посиланням на прес-службу Міністерства охорони здоров'я, про повідомив директор департаменту науково-технічного розвитку МОН Дмитро Чеберкус після зустрічі з директором антарктичного управління Департаменту навколишнього середовища та енергетики Австралії Ніком Гейлом.

Також відбудеться обмін досвідом щодо проведення антарктичних експедицій й ефективного управлінням антарктичними станціями.

"Ми будемо вдячні за інформацію у галузі наукових досліджень і поліпшення життя в умовах Антарктики", — сказав Чеберкус.

Українські вчені працюють на станції "Академік Вернадський", яку Україна отримала в 1996 році від Англійського Антарктичного Товариства. Науковці проводять дослідження у сферах біології, геології, геофізики, гідрометеорології, медицини, океанографії. Зокрема, вони вивчають озонову діру, зміни клімату, відкривають нові види біологічних об'єктів, спостерігають за популяціями тварин.

1 квітня 2017 року до Антарктиди вирушила 22-га Українська антарктична експедиція. Україна приєдналась до договору про Антарктику 1992 року, участь у договорі надає право проводити діяльність в Антарктиці.

Джерело: depo.ua

Схожі новини