Передплата 2024 ВЗ

Міносвіти зацікавилося методиками LEGO для навчання природничих наук у школі

  • 07.05.2017, 10:19
  • 1 100

Міністерство освіти зацікавилося співпрацею з LEGO для використання їхніх методик вивчення математики, фізики та інших природничих дисциплін через робототехніку.

Про це зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час візиту на 9-й Всеукраїнський фестиваль робототехніки Robotica-2017, передає прес-служба відомства.

У межах фестивалю також проводилася всеукраїнська олімпіада з робототехніки, яка є відбірковим турніром на World Robot Olympiad. «Зараз ми продовжуємо збирати драйверів реформ з усієї України і навіть за її межами — людей, що знають, як будувати сучасну освіту, котра буде корисною і цікавою для дітей. У рамках підготовки дітей до цієї олімпіади розроблено унікальні навчальні матеріали для вчителів, створено спеціальні навчальні програми. І ми сподіваємося, що нам вдасться розширити співпрацю з LEGO для використання цих напрацювань на благо українських дітей», — заявила Гриневич.

Як зазначається, Лілія Гриневич та представник LEGO домовились про проведення зустрічі, в межах якої можна буде обговорити варіанти більш глибокої та плідної співпраці.

До слова, фестиваль Robotica в Україні проводиться з 2009 року. За цей час кількість учасників зросла у сотні разів. Діти демонструють свої знання та вміння у конструюванні, програмуванні роботів та проектній діяльності, навчаючись за STEM програмами.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини