Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мешканці Львівщини добровільно здали правоохоронцям 147 одиниць зброї

  • 05.05.2017, 13:50
  • 824

У 143 випадках вирішується питання про реєстрацію добровільно зданої зброї та спецзасобів.

На Львівщині квітень був місяцем добровільної здачі зброї. Впродовж місяця мешканці області здали правоохоронцям 147 одиниць зброї та спецзасобів, що зберігались без відповідних дозвільних документів. За законом, громадяни, які добровільно здали зброю, звільняються від відповідальності за незаконне зберігання та можуть її зареєструвати. Про це повідомила прес-служба Головного управління поліції у Львівській області.

«Наразі вирішується питання про реєстрацію 143 одиниць зданої зброї, яку громадяни зберігали без відповідних документів. Відповідно до положення про місячник добровільної здачі зброї, громадяни, котрі добровільно здали правоохоронцям зброю, звільняються від відповідальності за її незаконне зберігання та можуть зареєструвати цю зброю в особисте користування», — розповів начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції у Львівській області Віктор Катерина.

Так мешканці області здали: 1 одиницю нарізної зброї армійських взірців, 19 од. мисливської нарізної, 124 од. мисливської гладкоствольної та 1 од. холодної зброї, а також 68 шт. боєприпасів. Також мешканці здали 52 газові пістолети та 15 пристроїв травматичної дії.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини