Передплата 2024 ВЗ

Генпрокуратура направила до суду справу про розкрадання 787 млн гривень екс-керівництвом НБУ

  • 05.05.2017, 13:14
  • 921

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-заступника глави Національного банку Олексія Ткаченка та директора Генерального департаменту Нацбанку Романа Яковлєва в участі у створеній екс-президентом Віктором Януковичем і бізнесменом Сергієм Курченком злочинній організації та заволодінні державними коштами.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

За даними ГПУ, Ткаченко и Яковлєв приймали незаконні рішення в 2013 році про видачу «підконтрольному злочинній організації банку стабілізаційного кредиту, який в подальшому було повернуто на користь співучасників злочину шляхом виведення коштів за кордон та їх переведення в готівку. В результаті скоєння злочину державі завдано збитків на суму 787 млн ​​грн».

До обвинувачених застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але вони скористалися передбаченою законом можливістю звільнення з-під варти шляхом внесення застави в розмірі 3 млн грн і 1,5 млн грн відповідно. На все їхнє майно ГПУ наклала арешт.

Екс-чиновникам НБУ інкримінуються злочин за статею «Створення злочинної організації» та «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт направлено до суду.

Джерело: hromadske.ua

Схожі новини