Передплата 2024 ВЗ

На День Львова після реконструкції відкриють оновлену пл. Митну

  • 05.05.2017, 11:13
  • 1 012

У суботу, 6 травня, пл. Митну офіційно відкриють після реконструкції. У суботу о 16:00 на площі відбудеться концерт духового оркестру «Львів».

На площі замінили всі мережі комунікацій, відремонтували вхід у підземний перехід, замінили покриття із залізобетонних плит, реконструювали старий фонтан, який постав тепер у вигляді пішохідного фонтану з 25 форсунками. Тепер фонтан у різному ритмі і на різну висоту викидає воду ніби прямо із мощення, хоча насправді під покриттям із гранітних плит, на місці чаші старого фонтану, розташовується резервуар для води.

Також на пл. Митній залишилася бронзова скульптура хлопчика. Її почистили та оновили. Зараз хлопчик ловить руками воду, як і було задумано, проте не реалізовано, у давньому проекті фонтану. На площі висадили понад 15 нових видів рослин, дерев і кущів, а також замонтували біля ста одноватних світильників у мощенні, що плавно сконцентровуються до входу у Музей Пінзеля. Під час ремонту площі також відремонтували фасади основних будівель, що її оточують.

Роботи із благоустрою площі триватимуть ще впродовж місяця.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини