Передплата 2024 «Добрий господар»

У БПП заявили, що Артеменко втратив статус народного депутата

  • 05.05.2017, 09:25
  • 1 021

Повноваження народного депутата припиняються достроково у разі припинення його громадянства.

Андрій Артеменко втратив статус нардепа після того, як його позбавили громадянства України. Про це повідомила нардеп від БПП Ірина Фріз.

"Указ президента означає втрату Артеменком статусу народного депутата України, що не потребує голосування сесійної зали, оскільки згідно з законом України Про статус народного депутата України, ст.4, повноваження народного депутата припиняються достроково у разі припинення його громадянства або виїзду на постійне проживання за межі України", - зазначила Фріз у Facebook.

Вона також наголосила, що прокуратура має всі підстави для кримінального переслідування Артеменка у справі про державну зраду (ст.111 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, 4 травня народний депутат від “Радикальної партії” Андрій Лінько опублікував фото копії указу президента України від 29 квітня №119/2017 про позбавлення громадянства п’яти осіб, серед яких нардеп Андрій Артеменко та екс-радник голови Одеської ОДА Олександр Боровик.

Згодом у Адміністрації президента прокоментували цю інформацію, пояснивши, чому відповідний указ не опублікований на офіційному порталі глави держави.

Як повідомлялося, 21 квітня Генеральна прокуратура України звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова із проханням ініціювати через Державну міграційну службу процедуру втрати громадянства України народним депутатом Верховної Ради Андрієм Артеменком.

Артеменко — ініціатор проекту закону про внесення змін до закону про громадянство України щодо подвійного громадянства. Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Артеменко документально підтвердив прокуратурі, що має громадянство Канади, крім українського громадянства. При цьому Луценко продемонстрував журналістам копію канадського паспорта депутата.

Джерело: УТ

Схожі новини