Передплата 2024 «Добра кухня»

Комітет Європарламенту погодився розширити безмитні квоти для України

  • 04.05.2017, 20:30
  • 1 239

Комітет Європарламенту з міжнародної торгівлі проголосував за розширення безмитних квот для України з окремими винятками.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європарламенту.

"ЄС має запропонувати Україні подальші торгові преференції, однак окремі категорії аграрної продукції не потребують додаткової підтримки ЄС" - йдеться у повідомленні.

Зокрема, комітет вніс поправки у пропозицію Єврокомісії щодо додаткових безмитних квот для України, виключивши томати, пшеницю і сечовину з переліку продукції, щодо якої ЄК пропонує ввести додаткові квоти.

Євродепутати також вимагають, щоб умовою розширення торгових преференцій поряд з дотриманням прав людини і основних свобод була "стала боротьба з корупцією".

Крім того, європарламентарі запропонували кроки, згідно з якими не лише держави-члени, а й представники промисловості зможуть вимагати розслідування з метою застосування заходів для захисту європейських виробників.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Єврокомісія запропонувала підвищити квоти на ряд товарних позицій з України. Йшлося про можливість збільшення квот на кукурудзу — на 650 тис. тонн, пшеницю — 100 тис. тонн, ячмінь — 350 тис. тонн, крупу і оброблене зерно — на 7,8 тис. тонн, овес — 4 тис. тонн, мед — 3 тис. тонн, виноградний сік — 500 тонн, перероблені томати — 5 тис. тонн.

У березні 2017 року комітет Європарламенту з аграрних питань проголосував проти збільшення квот на зернові та перероблені томати з України.

Джерело: eurointegration.com.ua

Схожі новини