Передплата 2024 «Добрий господар»

МЗС рекомендує українцям негайно покинути Лівію

  • 04.05.2017, 19:38
  • 1 583

У консульській службі Міністерства закордонних справ України рекомендують українцям залишити територію Лівії й утриматися від поїздок до цієї країни з огляду на складну ситуацію з безпекою.

«У зв'язку зі складною безпековою ситуацією в Лівії, активною діяльністю на її території терористичних угруповань, зростанням кількості випадків вчинення насильницьких дій (збройних нападів, захоплення у заручники) щодо іноземних громадян, працевлаштованих у Лівії, у тому числі в місцевих медичних закладах, систематичними затриманнями в територіальних водах цієї країни морських суден, до складу екіпажів яких входять й українські моряки, МЗС України вкотре закликає громадян України утриматися від поїздок до Лівії, а тим, хто продовжує перебувати в згаданій державі, невідкладно залишити її територію», — йдеться в повідомленні консульської служби МЗС України, оприлюдненому в четвер, 4 травня.

У дипслужбі зазначили, що недотримання цих рекомендацій загрожує життю громадян, оскільки лівійська влада не здатна гарантувати безпеку та правопорядок на всій території країни.

У консульській службі звернули увагу на те, що можливості реагування та захисту українських громадян у цій країні обмежені з огляду на нездатність органів державної влади Лівії виконувати свої функції, а також передислокацію посольства України в Лівії до Тунісу через загрозу безпеці його персоналу.

У МЗС закликали українців у разі потреби отримати допомогу щодо виїзду з Лівії та повернення в Україну звернутися до посольства за телефоном + (216) 94127342 або написати на електронну пошту: [email protected], також можна телефонувати на цілодобову гарячу лінію МЗС України + 38-044-238-16-57 або писати на e-mail: [email protected].

Нагадаємо, наприкінці квітня в Лівії військово-морські сили з боєм затримали український танкер «Рута» біля столиці країни — міста Тріполі. Згодом 14 українців з цього танкера постали перед судом.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини