Передплата 2024 ВЗ

Журналіст показав фото шикарного відпочинку Гонтаревої на Мальдівах

  • 04.05.2017, 17:23
  • 1 644

Антикорупційні органи закликають перевірити дорогий відпочинок очільниці НБУ, не вказаний у декларації. 

Глава Нацбанку України Валерія Гонтарева минулого літа провела з рідними відпустку на Мальдівах, яка могла коштувати їй до мільйона гривень. Про це на своєму сайті повідомив журналіст Олександр Дубінський.

Світлини канікул очільниці фінрегулятора, з його слів, він отримав від близького до родини Гонтаревої джерела, яке побажало залишитися анонімним. Датовані світлини серединою липня 2016 року. На них є Гонтарєва, її чоловік Олег та молодший син Микита.

На світлинах вдалося ідентифікувати готель, в якому, за припущенням журналіста, зупинилася родина - The Sun Siyam Iru Fushi у місті Манадо на Мальдівах. За даними розцінок з сайту booking.com, мінімальна вартість тільки відпочинку в цьому готелі з 17-23 липня 2017 на 2 дорослих та 1 дитину складе 2874 доларів США, в які входить трансфер в готель на приватному літаку - за 500 доларів.

Пожити у дорожчій "віллі на воді" тут коштує 26,6 тисячі доларів за тиждень. До вказаної суми можна додати 6,2 тисячі доларів податку і 1,5 тисячі доларів за трансфер, що в загальному підсумку перевищить 900 тисяч гривень.

При цьому, найдешевший переліт на Мальдіви в економ-класі для двох дорослих з дитиною, додатково коштуватиме ще 2260 доларів США. Ті ж квитки у бізнес-класі обійдуться у 7-8 тисяч доларів на родину.

Дубінський підрахував, що відпустка подружжя Гонтарєвих могла коштувати від 130 тисяч гривень і до понад мільйона гривень. Отже, у будь якому випадку ці витрати значно перевищують 50 прожиткових мінімумів (66 тисяч 500 грн), які є мінімальною сумою недекларованих згідно із законом витрат. Журналіст наголошує, що витрати на відпочинок Гонтаревої не включені до декларації, а тому мають стати підставою для перевірки НАЗК.

Заяви із закликом перевірити канікули Гонтаревої журналіст відправив до НАЗК, САП і НАБУ.

Нагадаємо, очільниця НБУ Валерія Гонтарева за 2016 рік задекларувала 57 млн грн доходів. Зарплата за минулий рік склала 1 млн 969 тис. 757 грн. З відрахуванням податків глава фінрегулятора отримала 1 млн 580 тис. грн на рік або ж у середньому по 131 тис. 690 грн щомісяця. Левова частка доходу Гонтаревої — 52 млн 572 тис. грн — третій транш від продажу частини акцій компанії ICU Holdings Limited.

10 квітня Гонтарева на прес-конференції повідомила, що подала заяву про звільнення від 10 травня президенту України Петру Порошенку.

Джерело: tsn.ua

Схожі новини