Передплата 2024 «Добрий господар»

Нардепа Артеменка позбавили українського громадянства

  • 04.05.2017, 16:46
  • 1 020

Указ датований 29 квітня, однак на офіційному порталі глави держави наразі немає відомостей про цей документ.

Народного депутата Андрія Артеменка позбавили українського громадянства. Про це повідомив нардеп Дмитро Лінько, опублікувавши у Facebook копію указу президента.

Указ датований 29 квітня, однак на офіційному порталі глави держави наразі немає відомостей про цей документ.

Як повідомлялося, 21 квітня Генеральна прокуратура України звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова із проханням ініціювати через Державну міграційну службу процедуру втрати громадянства України народним депутатом Верховної Ради Андрієм Артеменком.

Як відомо, Артеменко — ініціатор проекту закону про внесення змін до закону про громадянство України щодо подвійного громадянства. Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Артеменко документально підтвердив прокуратурі, що має громадянство Канади, крім українського громадянства. При цьому Луценко продемонстрував журналістам копію канадського паспорта депутата.

Також нагадаємо, що в лютому 2017 року газета New York Times повідомила, що Андрій Артеменко передав адміністрації президента США Дональда Трампа підготовлений ним план врегулювання конфлікту на сході України. План, зокрема, передбачає проведення загальноукраїнського референдуму про передачу Україною Росії Криму "в оренду на термін від 50 до 100 років", а також "виведення російських військ з східної України". Прокуратура розпочала проти Артеменка кримінальне провадження у справі про державну зраду. Радикальна партія виключила Артеменка зі складу фракції.

Прокуратура розпочала проти Артеменка кримінальне провадження у справі про державну зраду і викликала його на допит у якості свідка.

Джерело: УТ

Схожі новини