Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Військові США отримали підтвердження, що Росія озброює талібів

  • 04.05.2017, 15:52
  • 982

Він сказав, що російська сторона посилає Талібану озброєння, в тому числі середні і важкі кулемети.

Військові США підтвердили, що останні півтора року Росія озброювала "Талібан". Про це на прес-конференції повідомив генерал Джон Ніколсон разом з міністром оборони Джеймсом Маттісом.

"Ми продовжуємо отримувати повідомлення про цю допомогу, - сказав Ніколсон. - Ми підтримуємо будь-якого, хто хоче допомогти нам просунути вперед процес примирення, але той, хто озброює воюючі сторони, які вчиняють атаки на кшталт тієї, що ми спостерігали два дні тому в Мазарі-Шаріфі, - це не найкращий спосіб просунутися до мирного врегулювання".

Він сказав, що російська сторона посилає Талібану озброєння, в тому числі середні і важкі кулемети, під приводом того, що ця техніка буде використовуватися для боротьби з "Ісламською державою" в Афганістані. Замість цього, сказав чиновник, зброя з'являється в провінціях, де присутність ІД незначна. Але більш важливим, з його слів, є те, що Росія навіть не заперечує факт, що вона озброює талібів.

Раніше офіційні американські особи вже звинувачували Кремль у співпраці з терористами "Талібану", проте Ніколсон став першим, хто публічно заявив про те, що ця співпраця може виражатися у вигляді передачі зброї.

США ведуть війну проти "Талібану" з 2001 року. Основне бойове США завершили в Афганістані у 2014 році, проте і досі там присутні близько 9800 військовослужбовців, які останнім часом все частіше беруть участь в підтримці афганських збройних сил безпосередньо на полі бою.

Джерело: УТ

Схожі новини