Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дим від багать – одна з причин ДТП на дорогах!

  • 04.05.2017, 10:02
  • 972

Надзвичайники закликають не спалювати сміття.

За минулий тиждень на Львівщині зафіксували близько півсотні випадків загорянь сухої трави та чагарнику. Надзвичайники б’ють на сполох і закликають не випалювати суху траву на подвір’ях та полях!

Начальник Франківського РВ м. Львова ГУ ДСНС у Львівській області Ігор Гайдай каже: “Такі пожежі можуть завдати людям травм, знищити майно та спричинити масштабну шкоду довкіллю. Із настанням періоду весняних господарських робіт ця проблема загострюється. Закликаємо людей дотримуватися елементарних вимог безпеки на природі, дачі, у приватному житловому секторі. Не накопичуйте сміття. Скошену траву, зрізані або сухі гілки краще відразу віднесіть на смітник”.

Як повідомляє Головне управління ДСНС України у Львівській області, особливо небезпечно спалювати суху траву на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів, газопроводів. “Швидкість поширення вогню у таких випадках надзвичайно висока, — веде далі Ігор Гайдай. — Тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко. Окрім того, коли горить трава у лісовій зоні, то через відсутність під’їзних шляхів рятувальникам нелегко своєчасно дістатися до місця загоряння. Ускладнює гасіння й відсутність поблизу пожежних вододжерел”.

Спалення сухої трави, опалого листя, сухих гілок та іншого сміття на присадибних ділянках переростає у неконт­рольоване горіння. Такими діями ви наражаєте своє життя на небезпеку. Завдаєте шкоди здоров’ю. Таке “господарювання” ні до чого доброго не веде! Крім того, небезпечними є такі пожежі і для водіїв автотранспорту. Через дим від таких багать на автодорогах погіршується видимість, що може стати причиною жахливих ДТП.

Якщо ж ви приїхали відпочити на природу, наголошують фахівці, і вирішили розпалити багаття, то відстань до житлових будинків має бути не меншою, ніж 15 м. Заборонено також розводити вогнища у вітряну погоду. Будьте обережні!

Схожі новини