Передплата 2024 ВЗ

Акція здоров'я: львів'янам пропонували обміняти сигарети на яблука

  • 03.05.2017, 19:20
  • 1 313

У середу, 3 травня, львів'ян закликали кидати курити. Перехожим пропонували відмовитись від сигарет на користь яблук. Ініціатори акції обрали саме ці фрукти, бо кажуть: яблуко символ здорового способу життя.

Львів’янин Дмитро курить уже близько року. Взявся за цю згубну звичку, бо думав, що то певний запобіжник від стресу.

«Пропонуємо яблуко, але взамін ми хочемо, щоб ви зробили свій вибір і віддали стільки сигарет, скільки вважаєте за потрібне, щоб зберегти ваше здоров'я», — каже одна з волонтерок антитютюнової акції.

Дмитро зізнається: важко розлучитися з сигаретою в один момент.

«Це як антидепресант, який ніби й не впливає на мозок дуже сильно. Але воно таки впливає. Я спробую від сьогодні кинути курити», — каже курець Дмитро.

Активісти ж зізнаються, що й вони також не святі. Адже свого часу пробували пускати димок. Дехто навіть пам'ятає день, коли відмовився від згубної звички назавжди. Своїм прикладом заохочують інших.

«Можливо, це була навіть данина моді. Але це не приносило задоволення, тому просто відмовилась від цього. Зараз мода на куріння проходить. Зараз модний здоровий спосіб життя», — вважає учасниця антитютюнової кампанії Людмила.

Для акції придбали близько 600 яблук. В обмін на них хочуть отримати стільки ж цигарок. Однак багато хто згодився віддати за яблука цілу пачку сигарет. Організатори ж вважають, якщо бодай один курець віднині покине смалити, акція вдалась.

«Суть нашої акції, щоби люди свідомо почали обирали здоров'я замість цигарок. Сподіваємося, що хоча би декілька людей рідше будуть курити. Задумаються і будуть рухатись у напрямку здорового способу життя», — розповів один із ініціаторів кампанії Ігор Кириленко.

Усі зібрані цигарки організатори акції пообіцяли знищити.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини