Передплата 2024 «Добрий господар»

В Анталії туристам заборонили розпивати спиртні напої за межами готелів і ресторанів

  • 02.05.2017, 17:15
  • 818

Влада турецької провінції Анталія ввела заборону на вживання спиртних напоїв за межами готелів і ресторанів. Попередження про заборону опубліковано на сайті місцевої поліції.

Повідомляє Hurriyet Daily News.

Заборона поширюється на будь-яке «публічне» вживання алкоголю «у вигляді, здатному викликати невдоволення оточуючих». Порушникам загрожує штраф у розмірі 100 турецьких лір - близько 750 грн.

Поліція закликала туристів не з'являтися на вулицях в нетверезому вигляді і не вживати спиртні напої в заборонених для цього місцях, щоб уникнути штрафів. До заборонених місць віднесли відкриті для публічного доступу «парки, сади, сквери, відкриті майданчики, житлові квартали, автодороги, пікнікові зони і місця проведення археологічних розкопок, будівлі залізничних і автовокзалів, вулиці, провулки, історичні місця і місця проведення культурних заходів, культові споруди, занедбані будівлі, будівельні майданчики, приміщення для банкоматів, автостоянки під мостами, прогулянкові зони в межах кордонів муніципалітетів, а також будь-які транспортні засоби незалежно від місця їх парковки».

Слід зазначити, що з 2013 року в Туреччині діє закон, який обмежує продаж і вживання алкоголю у країні. Він, зокрема, забороняє продаж спиртних напоїв в роздріб після 22:00. Як відомо, Анталія є одним з найпопулярніших курортів серед українців, які відвідують Туреччину.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини