Передплата 2024 «Добра кухня»

У Сирії повстанці взяли вже пів міста на підступах до "столиці" ІДІЛ

  • 30.04.2017, 14:58
  • 878

Курдські і арабські сили за підтримки США продовжують наступ на стратегічно важливий пункт Табка, розташований у 50 км від столиці "ІДІЛ" - Ракки.

Вони контролюють вже близько половини Табки.

Про це повідомляє AFP з посиланням на Сирійську наглядову раду з прав людини (SOHR) - опозиційну громадську організацію, яка базується у Великобританії, передає DW.

Озброєний альянс сирійської опозиції і курдських формувань "Сили демократичної Сирії" (SDF), до якого входять курдські і арабські загони, взяв під свій контроль як мінімум 40 відсотків стратегічно важливого міста Табка, розташованого приблизно у 50 км від Ракки - центрального оплоту терористичного угруповання "Ісламська держава".

Сили SDF за підтримки США з повітря ще на початку місяця оточили Табку, а 24 квітня увійшли в місто. Через нього йде важливий маршрут постачання до Ракки. Крім того, стратегічне значення має гребля на річці Євфрат поруч з Табкою, яку поки що контролює ІД.

Між тим представники Пентагону розповіли Fox News у кінці квітня, що хоча битва за Ракку все ще важлива, але фактично ІД вже перенесла свою "столицю" звідти на 200 км на південний схід в район міста Дейр-ез-Зор. Американські військові безпілотники відстежували, як протягом останніх двох місяців керівні органи ІД, що відповідають за адміністративні функції ісламського халіфату, поступово перебиралися з Ракки до аль-Маядіна - міста, розташованого у 50 км на південь Дейр-ез-Зора.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини