Передплата 2024 ВЗ

Російські ЗМІ повідомили про таємну розмову Путіна і Порошенка

  • 29.04.2017, 11:59
  • 1 238

Президент України Петро Порошенко та російський лідер Володимир Путін продовжують спілкуватися телефоном.

Так стверджує російський ресурс "Коммерсантъ" з посиланням на інформовані джерела як у Києві, так і у Москві.

Зазначається, що остання телефонна розмова між гарантами сусідніх країн відбулася 20 квітня та тривала протягом 20 хвилин.

Видання наголошує, що ініціатором бесіди був український президент.

"Розмова проходила у шанобливому коректному ключі, а очільники держав періодично переходили на жартівливо-іронічний тон. Президенти змушені були жартувати, щоб не посваритися та не наробити різких заяв щодо свого опонента", — розповіло джерело видання у Москві.

Також джерело наголосила, що до жодних конкретних домовленостей політикам дійти не вдалося.

За його інформацією, єдині питання, за якими співрозмовникам вдалося просунутися, стосувалися "деяких гуманітарних аспектів".

Зокрема, йшлося про обмін полоненими, постачання на Донбас харчі, води та електроенергії, а також про виплату українських пенсій жителям невизнаних республік.

Крім того, як стверджує джерело, Порошенко попередив російського президента: якщо "ДНР" і "ЛНР" не сплатять борги за електроенергію, постачання з української території припиняться.

При цьому, як повідомляє LIGA.net, в Адміністрації президента України цю інформацію спростовують.

"Єдина розмова була в квітні 18.04 в рамках Нормандського формату, про що було повідомлено в спільному прес-релізі чотирьох прес-служб", — повідомили виданню, додавши, що "інформація, поширена російським виданням КоммерсантЪ є брехнею", - заявили в АП.

Джерело: espreso.tv

Схожі новини