Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Могеріні: "ЄС готовий продовжувати переговори про вступ Туреччини"

  • 29.04.2017, 11:18
  • 1 182

Євросоюз готовий продовжувати переговори про приєднання Туреччини, але якщо турецька сторона сама цього захоче і погодиться виконати необхідні ключові критерії особливо в сфері прав людини.

Про це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні після неформальної зустрічі глав МЗС країн ЄС на Мальті.

"Процес приєднання триває, він не зупинений і не завершений, але, як ви знаєте, ми в даний час не працюємо над відкриттям нових глав переговорів", - сказала Могеріні, додавши, що ЄС поважає результати турецького рефендуму.

Вона наголосила, що критерії для переговорів про вступ до ЄС чіткі, зрозумілі і дуже добре відомі в Туреччині.

"Якщо Туреччина зацікавлена у переговорах — як міністр закордонних справ Чавушоглу розповів нам сьогодні, і як я розумію, президент Туреччини висловив ті ж погляди в останні години — в Туреччині дуже добре знають, що це означає, особливо в сфері прав людини, верховенства закону, демократії, основних свобод, включаючи свободу засобів масової інформації, очевидно, смертної кари, і стосовно міжнародного права і принципу добросусідства", - сказала Могеріні.

Глава дипломатії ЄС зазначила, що тільки від Туреччини залежить, чи хоче вона продовжувати бути країною-кандидатом на вступ до ЄС, "продовжувати бути зацікавленою або незацікавленою у тому, щоб приєднатись до нашої сім'ї".

Могеріні зазначила, що на неформальній зустріч на рівні міністрів не приймати жодних офіційних рішень або висновків, але узгодили спільну позицію.

Джерело: УП

Схожі новини