Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ЄС наполягає на перегляді поправок до закону про е-декларування в Україні

  • 29.04.2017, 10:01
  • 909

В Європейському Союзі відзначають необхідність перегляду українським парламентом ухвалених поправок до закону про електронне декларування доходів і активів державних службовців, зокрема стосовно необхідності декларування антикорупційними активістами.

"Ми дуже стурбовані новими поправками до закону про електронне декларування. Ми вважаємо важливим збереження системи електронного декларування для державних службовців. Таким чином, парламент має якнайшвидше переглянути ці поправки до закону", - йдеться у відповіді представництва ЄС в Україні на відповідний запит агентства "Інтерфакс-Україна".

У посольстві також наголосили, що вимоги щодо забезпечення прозорості діяльності громадських організацій мають відповідати передовому міжнародному досвіду, і висловили намір поділитися європейським досвідом у цій сфері.

"Заклики до посилення прозорості в недержавному секторі цілком зрозумілі. Проте це питання має розглядатися окремо", - уточнили в посольстві.

У диппредставництві також відзначили значний прогрес України у сфері боротьби з корупцією, зокрема створення профільних органів, які успішно працюють, та впровадження е-декларування.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини