Передплата 2024 «Добрий господар»

Одеським вулицям не повернуть радянські назви

  • 28.04.2017, 18:29
  • 1 184

Приморський районний суд Одеси визнав нечинним рішення Одеської міської ради про повернення "декомунізованим" вулицям старих назв.

Про це йдеться у постанові суду, яку оприлюднила "Думская".

"Визнати протизаконним та скасувати рішення XV сесії Одеської міської ради VII скликання "Про найменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та інших географічних об'єктів, розташованих на території міста Одеси", - йдеться у постанові.

Справу розглядали за адміністративним позовом Громадської організації "Самооборона Одеси" до мерії.

Як повідомляв Укрінформ, Одеська міська рада під час сесії в середу, 26 травня, повернула назви частині вулиць, яків ході декомунізації перейменував колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі. Зокрема, в Одесу "повернулися" вулиці 25-ї Чапаєвської дивізії, Гайдара, Бєлінського, Бадаєва, Терешкової, проспект Маршала Жукова, вулиця і провулок Бабушкіна тощо. В таблиці перейменувань проти цих назв стоять позначки: "Не підпадає під дію Закону "Про декомунізацію", або "історико-топонімічна комісія міськради не рекомендує перейменовувати".

На розгляд депутатів це незаплановане питання вніс колишній секретар міськради і тимчасовий мер навесні 2014 року Олег Бриндак.

За його словами, перейменування, які пройшли за розпорядженням Саакашвілі, були прийняті без урахування думки одеситів, місцевого самоврядування та топонімічної комісії міськради.

За цим фактом прокуратура Одеської області у четвер, 27 квітня, розпочала кримінальне провадження.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини