Передплата 2024 «Добрий господар»

У Росії прокурори просять 3,5 року колонії для "ловця покемонів"

  • 28.04.2017, 15:13
  • 952

Блогера звинуватили в образі почуттів віруючих і розпалюванні ненависті за релігійною та національною ознаками.

У Росії держобвинувачення попросило для «ловця покемонів» блогера Руслана Соколовського три роки і шість місяців позбавлення волі в колонії загального режиму.

Як повідомляє «Новая газета», прокурор вимагає визнати його винним, оскільки «інакше він не виправиться, і відчуватиме безкарність». На його думку, над Соколовським потрібен серйозний контроль, в поселенні він не виправиться.

Разом з тим адвокат Олексій Бушмаков заявив, що впевнений в повній невинності підзахисного. Крім того, він вважає, що обвинувачення не змогло довести провину блогера і попросило надміру суворе покарання. Руслана Соколовського затримали після публікації відео, на якому він грався у Pokemon GO в одному з храмів Єкатеринбурга.

Блогера звинуватили в образі почуттів віруючих і розпалюванні ненависті за релігійною та національною ознаками.

За час слідства кількість епізодів справи збільшилася до 17: дев'ять епізодів за статтею про розпалювання ненависті і ворожнечі, сім - за статтею про образу почуттів віруючих і один епізод за статтею про незаконний оборот коштів для негласного отримання інформації. Останнє звинувачення пов'язане з тим, що під час обшуку у Соколовського нібито знайшли ручку зі вбудованою відеокамерою.

Джерело: УНІАН

Схожі новини