Передплата 2024 ВЗ

Червоний хрест оперує на третину більшою за СБУ цифрою зниклих безвісти в АТО

  • 28.04.2017, 13:11
  • 968

Скільки точно зникло українських воїнів – досі невідомо.

Служба безпеки України нарахувала 411 зниклих безвісти людей в зоні проведення АТО. Шукати їх узявся Червоний Хрест, де започаткували цілу програму для близьких таких людей, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Від червня 2014 року розшукують Віталія Комісарова, який ввечері повертався з роботи з ресторану у Слов'янську. "Політикою він не займався — просто навчався і працював", - твердить бабуся зниклого хлопця. Від травня того ж року не можуть знайти й Василя Нестеренка — він зник в окупованому Краматорську у міськвідділі міліції, куди пішов писати заяву про відібрану бойовиками машину. У Червоному Хресті підтверджують, що саме на 2014 рік припадає найбільша кількість зниклих людей — і військових, і цивільних.

Місія робить інформаційні запити по обидва боки лінії фронту. Червоний Хрест запровадив спеціальну програму пошуку, яка налічує 607 кейсів щодо зниклих людей, рідні яких звернулися до організації. Скільки ж точно зникло в АТО людей — наразі не знає ніхто, вважають фахівці місії. Основні напрямки пошуку — лікарні на окупованій території, серед заручників, загони бойовиків і невстановлені загиблі. Останніх ідентифікують за аналізом ДНК родичів, однак досі залишається 214 могил невідомих жертв війни.

Джерело: ТСН

Схожі новини