Передплата 2024 «Добра кухня»

СБУ вимагає від мера Одеси скасувати повернення вулицям радянських назв

  • 27.04.2017, 21:00
  • 772

В СБУ вважають, що рішення депутатів міськради може призвести до загострення соціально-політичної ситуації.

Управління Служби безпеки України в Одеській області звернулося до мера Одеси Геннадія Труханова з вимогою скасувати ухвалене 26 квітня Одеською міською радою рішення про скасування перейменування низки вулиць і провулків обласного центру в рамках декомунізації.

Як повідомили у прес-службі УСБУ в Одеській області, відповідного листа Труханову сьогодні направив начальник Управління СБУ в області Сергій Батраков, пише УНІАН.

В УСБУ назвали провокацією рішення міськради про повернення вулицям радянських назв. «Сергій Батраков звернувся до мера Одеси з вимогою скасувати провокаційне рішення Одеської міськради про зміни назв вулиць та провулків», - заявили в прес-службі.

Батраков зазначає, що рішення депутатів міськради може призвести до загострення соціально-політичної ситуації, антигромадських або антиконституційних виступів, які можуть бути використані для актів екстремізму або тероризму.

«Вимагаю невідкладного скасування зазначеного рішення у зв'язку з тим, що воно порушує закон України №2558 від 25.05.2015 р. («Про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів, заборону їхньої пропаганди та символіки»)», - сказано в зверненні.

Джерело: УНІАН

Схожі новини