Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Держаудитслужба виявила у львівському аеропорті зловживання на ₴2,9 млн

  • 27.04.2017, 18:31
  • 1 234

Державна аудиторська служба України виявила у львівському аеропорті фінансові порушення на суму близько 2,9 млн грн.

Йдеться про оплату комунальних послуг замість інших осіб, переплату за будівельні роботи та заниження аеропортових зборів. Про це 27 квітня повідомила прес-служба Західного офісу Держаудиторської служби.

«Фахівці апарату Західного офісу Держаудитслужби під час ревізії на державному підприємстві «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» виявили фінансові порушення на загальну суму 2,9 млн грн. Зокрема посадові особи аеропорту необґрунтовано застосовували знижувальні коефіцієнти до граничних ставок аеропортових зборів одному з авіаперевізників, що призвело до втрати доходів на суму більш як 630 тис. грн», — йдеться у повідомленні Держаудитслужби.

Там також зазначили, що впродовж трьох років львівський аеропорт безпідставно сплачував за комунальні послуги, які спожили мешканці гуртожитку-профілакторію, через що витратили зайвих 634 тис. грн.

«Ще 301 тис. грн зайво сплачено підрядним організаціям, які завищили обсяги виконаних будівельних робіт. Окрім того держпідприємство безпідставно переказало майже 214 тис. грн єдиного внеску на виплати, що компенсуються з бюджету працівникам, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період», — додали у прес-службі Держаудитслужби.

Працівників аеропорту також звинуватили у неконкурентній закупівлі послуг з прибирання прилеглої території нового терміналу у 2015 році. За всі ці порушення на посадовців аеропорту склали протоколи про адмінправопорушення, а матеріали аудиту передали в СБУ Львівщини.

У самому аеропорті наразі відмовилися коментувати цю інформацію, зазначивши, що офіційна позиція керівництва у разі потреби з'явиться на сайті аеропорту.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини