Передплата 2024 «Добрий господар»

Меморандум про прийом ТПВ зі Львова не підписали мери шести міст області

  • 27.04.2017, 14:43
  • 1 253

Ще два міста підписали документ з певними умовами.

Меморандум про співпрацю Львова з полігонами ТПВ Львівської області не підписали мери 6 з 19 міст. Зокрема від підписання документу утримались міські голови Стрия, Рави-Руської, Старого Самбора, Белза, Самбора та Бродів. Про це повідомив в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Олександр Одинець, пише Zaxid.net.

За його словами, скоріш за все від підписання меморандуму міські голови утримались через тиск депутатів їх міських рад та громад.

«В принципі я не бачу у меморандумі пункту про те, що окрім мерів документ мають підтримати ще й міські ради, але якщо навіть Львів, який зацікавлений у цьому меморандумі, також ухвалює його на сесії, то можна припустити, що ці мери не хотіли брати на себе відповідальність одноосібно це вирішувати. Щодо Рави-Руської знаю, що вчора там були громадські слухання і власне громада висловилась проти підтримки Львова у питанні ТПВ», - повідомив Олександр Одинець.

Ще два міські голови — Дрогобича та Золочева — підписали документ з певними умовами. Тобто львівське сміття вони прийматимуть лише в тому разі, якщо це підтримають ради сіл, на території яких розташовані полігони ТПВ. Пізніше стало відомо, що громада Єлиховицької сільської ради, на території якої розташоване Золочівське міське сміттєзвалище, висловила вимогу про відкликання підпису мера Золочева під меморандумом. Приймати сміття зі Львова люди погоджуються лише тоді, коли в них буде збудовний новий полігон ТПВ.

Окрім того, за словами Олександра Одинця, самого меморандуму для прийому ТПВ не достатньо.

«Меморандум — це свого роду декларативний документ, — пояснив Одинець. — Все одно треба підписувати угоди з полігонами, де буде чітко вказано графік прийому сміття, об’єми та все інше. Фактично тоді ця домовленість матиме юридичну силу».

Джерело: zaxid.net

Схожі новини