Передплата 2024 ВЗ

ГПУ: "У Полтаві релігійна організація тримала в неволі 40 осіб"

  • 27.04.2017, 08:28
  • 1 163

У Полтаві правоохоронці викрили громадську організацію, яка незаконно утримувала кілька десятків осіб.

Про це повідомили в прокуратурі Полтавської області.

Як зазначається, працівники прокуратури та поліції провели обшуки одному з будинків Полтави, де розміщується громадська організація, яка начебто займалася реабілітацією алко- та наркозалежних. За проходження реабілітації керівники організації брали по 3 тис. грн щомісяця.

За попередніми даними, в будинку утримувались понад 40 осіб, половина з яких заявила правоохоронцям, що знаходиться не за власним бажанням. В основному — це чоловіки, серед яких двоє осіб з інвалідністю, і лише кілька жінок. Усі особи є повнолітніми та дієздатними. Прокуратура встановила, що документи та мобільні телефони заховані у сейфі, тому перебування за межами території, яку займала організація, та спілкування з навколишнім середовищем обмежувалося.

В обласному управлінні Національної поліції у коментарі виданню «Полтавщина» заявили, що представники релігійної громадської організації викрадали людей і примусово утримували їх в приміщеннях будинку. При цьому замовниками викрадення виступали родичі постраждалих. «За свідченнями потерпілих, над ними знущалися, їх били. Їм категорично забороняли залишати територію установи. Доступ до спілкування із зовнішнім світом був заборонений. Заборонялося користуватися навіть засобами зв'язку. А за порушення розпорядку людей карали», - розповів начальник поліції Полтавської області Олег Бех.

За даними видання, до діяльності організації безпосередньо причетний пастор церкви «Нове покоління» Олег Пуримов. Як зазначили у прокуратурі, законність діяльності релігійної громадської організації буде перевірена під час подальшого досудового розслідування.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини