Передплата 2024 «Добрий господар»

Міносвіти: "З липня в системі освіти запровадять електронний документообіг"

  • 26.04.2017, 20:06
  • 1 166

План щодо запровадження Міністерством освіти електронного документообігу озвучив під час прес-конференції заступник міністра освіти і науки Роман Греба.

«Ми сподіваємося, що, як і передбачено меморандумом (про введення електронного документообігу в МОН - ред.), уже з 1 липня 2017 року і апаратний ресурс, і програмне забезпечення буде поставлене і ми почнемо експлуатацію в межах строків, передбачених меморандумом», - зазначив Греба.

Він нагадав, що у 2016 році був підписаний меморандум про співробітництво між Американською Радою з міжнародної освіти та Міністерством освіти і науки України щодо впровадження в МОН модернізованої системи електронного документообігу.

Упровадження електронного документообігу, підкреслив урядовець, проходитиме за фінансової підтримки Агентства США в рамках проекту Альянс сприяння прозорому управлінню освітою в Україні (Альянс UТЕMA) з Міжнародного Розвитку USAID. Технічним партнером виступає Майкрософт Україна.

Зазначається, що за основу візьмуть систему електронного документообігу Адміністрації Президента України, яку передають безкоштовно і допрацюють під потреби МОН.

«Вважаю, що це буде одна з найефективніших систем електронного документообігу, яка існує не тільки в Україні, а потім, в подальшому, буде експортуватися до інших країн», - заявив заступник міністра.

Джерело: day.kyiv.ua

Схожі новини