Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сущенка в Росії залишили під вартою до кінця червня

  • 26.04.2017, 15:21
  • 800

Лефортовський суд Москви продовжив до 30 червня арешт українському журналісту Роману Сущенко, якого незаконно утримують у Росії і звинувачують в шпигунстві.

Про це повідомляє 26 квітня російський "Інтерфакс".

"Суд постановив: клопотання слідства задовольнити, продовжити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою відносно обвинуваченого Сущенка на два місяці, тобто до 30 червня 2017 року", — оголосила своє рішення суддя Маргарита Котова в середу.

Таким чином суд відхилив прохання адвоката Марка Фейгіна про зміну його підзахисному запобіжного заходу на домашній арешт, який він міг би відбувати в гостьовому будинку посольства України в Москві.

Відзначається, що засідання пройшло в закритому режимі, оскільки справа Сущенка має гриф "цілком таємно".

Перед початком розгляду обвинувачений і його захист просили залишити засідання відкритим, оскільки жодні відомості, що становлять держтаємницю, при продовженні запобіжного заходу ніколи не обговорюються.

"Ми розбираємося тільки з питанням про продовження терміну утримання під вартою, змісту справи це ніяк не стосується. Ніякі питання, що стосуються суті обвинувачення, раніше жодного разу не обговорювалися", — зазначив Фейгін, який також просив дозволити зйомку процесу.

Джерело: УП

Схожі новини