Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна та Польща підписали протокол про реадмісію до Угоди з ЄС

  • 25.04.2017, 18:43
  • 1 211

Документ зробить ефективнішими процедури ідентифікації і безпечного повернення осіб, які не виконують правила в’їзду, виїзду та перебування на територіях двох держав.

Україна і Польща у понеділок, 24 квітня, у Варшаві підписали Імплементаційний протокол до Угоди між Україною та Євросоюзом про реадмісію осіб, повідомили в Державній Міграційній Службі (ДМС) України.

Зазначається, що з українського боку угоду підписав глава Державної Міграційної служби Максим Соколюк, а від Польщі цей міжнародний договір підписав головний комендант Прикордонної варти, полковник Марек Лапінський.

Зазначається, що реалізація цього міжнародного договору позитивно вплине на розвиток добросусідських відносин між Україною та Республікою Польща, визначить швидкі й ефективні процедури ідентифікації і безпечного та організованого повернення осіб, які не виконують правила в’їзду, виїзду та перебування на територіях України та Республіки Польща, забезпечить дотримання Україною своїх обов’язків перед Європейським Співтовариством та світовою спільнотою щодо запровадження ефективних важелів здійснення державної політики в сфері реадмісії осіб.

Окрім того, повідомляється, що підписанням цього двостороннього документу ДМС, як центральний компетентний орган України в сфері міграції, успішно завершила переговорний процес із польською стороною та надалі продовжуватиме налагодження ефективного міжнародного співробітництва з країнами ЄС у сфері реадмісії осіб.

Схожі новини