Передплата 2024 ВЗ

Уряд запропонував скасувати арешт за виробництво і придбання наркотиків у невеликих обсягах

  • 24.04.2017, 14:03
  • 821

Кабмін також просить Верховну Раду скасувати адміністративні арешти за низку інших правопорушень, замінивши їх вищими штрафами.

Законопроект передбачає скасування адмінарешту за управління транспортом у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння

Кабінет міністрів запропонував Верховній Раді скасувати адміністративний арешт за незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення наркотичних засобів і психотропних речовин без мети збуту в невеликих обсягах, йдеться в законопроекті №6401, зареєстрованому в парламенті 20 квітня, повідомили «Українські новини».

Відповідні зміни пропонується внести до Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

Зокрема, чинна редакція статті 44 КупАП передбачає, що незаконне виробництво та придбання наркотиків карається штрафом від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (425-850 гривень) або громадськими роботами від 20 до 60 годин, або адмінарештом до 15 діб. Кабмін запропонував вилучити норму про адмінарешт і збільшити мінімальний розмір штрафу з 25 до 30 неоподатковуваних мінімумів (510 гривень).

Законопроект також передбачає скасування адмінарешту за керування несправним транспортним засобом і управління транспортом у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Крім того, адмінарешт пропонується відмінити у разі, якщо людина порушила повторно протягом року порядок організації мітингів і демонстрацій.

Також уряд пропонує зменшити термін розгляду апеляції у справах про застосування адмінарешту з 20 до 3 днів.

«Прийняття законопроекту забезпечить приведення у відповідність до міжнародних стандартів та практики Європейського суду з прав людини положень КУпАП в частині зменшення кількості складів адміністративних правопорушень, за вчинення яких передбачено адміністративне стягнення у вигляді арешту, а також сприятиме швидкому перегляду в апеляційному порядку рішень суду першої інстанції з питань застосування стягнення у вигляді адміністративного арешту», — наголошується в пояснювальній записці до документу.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини