Передплата 2024 «Добрий господар»

Гройсман: "Вже є перші ознаки зростання екпорту"

  • 24.04.2017, 11:33
  • 888

Розвиток економіки України пов'язаний зі зростанням експорту, і в цьому році вже є перші ознаки зростання експорту, але надалі потрібно добитися стійкого його зростання.

Про це зранку написав у Facebook Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Говорячи про розвиток економіки України і економічне зростання, ми повинні працювати над зростанням експорту українських товарів і послуг. Експорт завжди складав майже 50% ВВП. У 2017 бачимо перші ознаки зростання експорту", - зазначив Гройсман.

При цьому він наголосив, що "для стійкого подальшого зростання маємо чітко розуміти, як ми розвиватимемо експорт в контексті глобального становлення національної економіки".

Прем'єр нагадав, що нещодавно Міністерство економічного розвитку і торгівлі України представило проект "Експортна стратегія України" і "Дорожню карту стратегічного розвитку торгівлі 2017 — 2021".

"В проекті багато говориться про створення сприятливих умов для розвитку українських експортно-орієнтованих підприємців та виробників, та плану дій всіх гравців від парламенту і уряду до бізнес-асоціацій. Проте кінцева мета стратегії - підвищення рівня життя українців", - зазначив Гройсман.

Він закликав бізнес та експертне середовище долучатися до спільної мети економічного зростання - ознайомитись з документами проекту "Експортна стратегія України" та надати конструктивні коментарі.

Документи проекту Експортна стратегія знаходяться на офіційному сайті Мінекономрозвитку.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини