Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Український в'язень у Сімферопольському СІЗО оголосив голодування на знак протесту проти етапування в РФ

  • 24.04.2017, 09:47
  • 844

Андрій Лугін наголосив, що його незаконно утримує Росія, нав'язуючи своє громадянство і затягуючи переведення на материкову Україну.

Громадянин України Андрій Лугін, який перебуває в СІЗО в окупованому Криму, оголосив сухе голодування на знак протесту проти рішення сімферопольських "правоохоронців" етапувати його в Російську Федерацію для подальшого відбування покарання. Про це повідомив адвокат Едем Семедляєв на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні (23 квітня, - ред.) на мою адресу надійшло звернення від громадянина України, засудженого Лугіна А. А., який перебуває в сімферопольському СІЗО. 26 квітня його планують етапувати на материк (у РФ - ред.) для відбування покарання. Від безвиході з завтрашнього дня він оголошує сухе голодування. Мої українські колеги подали низку заяв з даного питання, але поки результатів немає", - пише адвокат.

У своїй заяві Лугін підкреслив, що протягом трьох років його незаконно утримує Росія під своєю юрисдикцією в окупованому Криму, нав'язує проти його бажання "громадянство РФ", а також затягує переведення в Україну, чим порушує права людини і громадянина.

"Я вимагаю від влади Російської Федерації відновлення моїх конституційних прав та негайного вирішення питання про мою передачу в Україну із зазначенням строків передачі. Я закликаю припинити практику перевезення з Криму на територію РФ ув'язнених і практику нав'язування громадянам України громадянства РФ", — йдеться в заяві Лугіна.

Джерело: УТ

Схожі новини