Передплата 2024 ВЗ

Зі 100 потенційних терористів у Німеччині кожен восьмий – росіянин

  • 23.04.2017, 20:11
  • 1 140

В Німеччині нарахували близько 100 осіб, які представляють потенційну загрозу для громадської безпеки і підлягають депортації, з них кожен восьмий має російське громадянство, пише DW з посиланням на німецьку газету Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).

З початку нинішнього року з Німеччини вислали 13 осіб, що представляють потенційну загрозу для громадської безпеки. За інформацією видання, всього в ФРН близько 100 таких осіб, які підлягають депортації в країни походження. Понад 30% з них — громадяни Туреччини, чверть є вихідцями з Північної Африки, а кожен восьмий має російське громадянство. Більшість серед останніх — чеченці, йдеться в публікації.

Загалом МВС Німеччини нарахувало 950 осіб, які загрожують безпеці країни, зазначила газета. Але третина цих людей мають німецькі паспорти і не можуть бути виселені з ФРН. Потенційними терористами вважаються ті, хто, за оцінкою поліції, здатний здійснити теракт.

У січні міністри юстиції і внутрішніх справ Німеччини узгодили спрощення умов для взяття під депортаційний арешт потенційних терористів. Це сталося після теракту на різдвяному базарі в центрі Берліна, вчиненого громадянином Тунісу, що попросив політичний притулок в Німеччині і отримав від влади відмову. В процесі розслідування теракту з'ясувалося, що злочинець раніше був відомий поліції як особа, що представляє потенційну загрозу суспільній безпеці.

Схожі новини